Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Ta del av en föreläsning med Björk&Hult.

Ta del av en föreläsning med författaren och debattören Carina Hult

Carina talar om missbruksvården , LVM- lagen om vård av missbrukare. Hennes erfarenheter som beroendeterapeut/behandlare har inspirerat Carina att föreläsa och skriva böcker i ämnet!

Vad kan vi tillsammans  göra för att påverka missbruksvården till det bättre? Utan att skylla på eller döma varandra!

“Rädda en skitig, mindre värd missbrukares liv! Eller fördröj dödens väntrum en smula? Vädjan till alla värdefulla politiker och chefer: Lägg en stor jävla summa pengar på att samla alla professioner i tillfrisknadsboenden med fokus på tillfrisknadsvård!

Mannen sätter nålen i armen och skjuter i sig heroin! Han försvinner in i knarkets värld mjuk som bomull. Mannen är i akut behov av hjälp. Jag betraktar hur han bollas som en vante mellan olika instanser. Mannen tar sig till BAS, beroendecentrum och läggs in. Efter hårt knarkande, flera överdoser och anhörigas påtryckningar, gör en läkare en LVM-anmälan! Lagen om vård av missbrukare. Mannen körs till ett LVM- hem, där ska han vara i 6 månader. Vara eller förvaras?

 

Jag står bredvid, känner mig maktlös och tänker att dessa människor inte bara kan betraktas som ”en isolerad ö”, utan dom är, precis som du och jag en del i vårt samhälle! Inte trash, inte skräp, inte idioter, utan sjuka människor.”

Carina föreläser på ett rakt, okonstlat och genuint sätt. Hon läser stycken ur sina böcker hon har författat och föreläsningen berör också frågeställningar som:

Vad är egentligen viktigt i ditt liv? Hur väljer du att bemöta människor? Hur har du påverkats av den miljö du har vuxit upp i? Hur kan vi samverka på riktigt? Vad kan vi göra, du och jag, för att minska rädslan och öka förståelsen inför varandra?

Välkommen med din bokning!

För mer information eller bokning av Carina Hult som föreläsare, vänligen fyll i en intresseanmälan så blir du kontaktad

Intresseanmälan

Intressanmälan

För gratis bokningshjälp ring 08-222010 eller mejla info@macespeakers.se


Vänligen skriv in texten från bilden

captcha

Avvakta tills ett meddelande kommer upp att din förfrågan har kommit fram