Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Den 19 oktober sänder Sveriges Television ett avsnitt i serien ”Från Sverige till himlen” som handlar om kopplingen sexualitet och andlighet, där Charlotte Rudenstam är huvudpersonen.

Hon menar att frågan om sexualitet är så mycket större än det som händer i ett sovrum och att det är bra att reflektera över frågor som: Hur vårdar vi våra sexuella relationer i en värld där sex förväxlas med datorstirrande porrkonsumtion och avtrubbande engångsligg?

Här beskriver Charlotte sin väg till medvetenhet om sexualitetens kraft:

”För mig finns det en djupt andlig dimension i sexualiteten.

Ju mer jag tillåter den sexuella energin strömma genom min kropp, desto sannare blir den kopplingen. Om jag har någon religiös övertygelse så är den: Love is my religion.

För mig finns det gudomliga i var och en av oss. Hur mycket kontakt vi har med den gudomliga aspekten av oss, tror jag mest handlar om vilken uppmärksamhet vi ger den.

Själv betraktade jag mig länge som ateist, eftersom jag inte kunde relatera till bilden av en gud som en gubbe uppe i himlen.

Jag hade svårt att förhålla mig till kristna dogmer. Jag blev inte berörd av de budskap jag tog emot i skolan eller under konfirmationsundervisningen.

Utan en koppling till de andliga aspekterna av livet kände jag mig ofta ensam i världen.

Det var som att jag var tvungen att bära allt, klara allt själv och det blev en ganska tung börda.
Vem är jag?
Mitt i livet fick jag impulsen att göra en inre resa. Att på djupet söka svaret på frågan: Vem är jag?

Ganska snart kom jag i kontakt med andliga dimensioner. Jag insåg att livet är mer än det jag kan se eller ta på.

Jag upptäckte att det finns möjligheter att känna att jag ingår i ett naturligt sammanhang med andra människor, att jag inte alls är ensam och för mig blev nyckeln till den förståelsen medvetenheten om att det finns en gudomlig aspekt i mig, i dig, i allt och alla.

För mig kom det att handla om att först erövra min kropp. Jag hade fram till dess levt mitt liv i mitt huvud, sprängfyllt av tankar, idéer, oro och katastrofscenarier.

Jag levde ett intellektuellt liv och min främsta kontakt med kroppen var nog egentligen det jag fick i rollen som mamma – genom att först amma, sedan krama och leka med mina barn.

Jag gick en lång kroppsterapiutbildning och blev allt mer medveten om kroppen, det var som att den väcktes till liv igen, genom andning, dans, meditation och ibland utlevande övningar.

Parallellt med detta växte den andliga medvetenheten i mig, till exempel förnimmelsen att i meditation komma i kontakt med djupa aspekter av mig själv och känna hur jag gick från att vara en överlevare till att bli en levare.

Men ännu var det något som saknades, det var som att livet ännu saknade något.

Det var när jag började utforska den sexuella energin som jag äntligen började känna mig ordentligt levande och då kopplingen till det andliga blev uppenbar.

Genom att tillåta energin strömma genom kroppen och genom att adressera också den sexuella energin, och det kan ske till exempel genom höftrörelser, dans, meditation, olika andningsövningar, så var det som att kroppen blev ännu mer levande.

Jag började få djupare upplevelser kopplade till sexualiteten.
Sex med Gud för första gången
Jag minns första gången jag upplevde att jag hade sex med gud. Det var under en meditation där vi skulle andas genom olika punkter i kroppen och tillåta kroppens rörelser. Där låg jag på en madrass, fullt påklädd och utan att vidröra en enda erogen zon och upplever en energiorgasm som skjuter ut mig i universum, med känslan av att ha ett påtagligt sexuellt möte med det gudomliga.

Vad jag säger är att sex med det gudomliga kan ske tillsammans med en partner, under solosex, men också med hjälp enbart av att jag tillåter den sexuella energin att strömma.”
Charlotte erbjuder
Charlotte jobbar som inspiratör, författare och coach.
Som föreläsare inspirerar hon genom att bjuda på sig själv, locka till igenkännande skratt, men också genom att ställa djupa frågor, som öppnar för reflektion.

Hon leder kurserna Kåt på livet om att leva sitt liv fullt ut, hon talar påklätt om sexualitet och bloggar mycket.
Som coach ser hon hela människan och möter individer på de plan de behöver.

Hennes klienter brukar behöva städa upp i sitt inre, se på sina relationer, bejaka sig själva och sin sexualitet.

Charlotte möter människor i total närvaro, hon är inkännande, smart och sårbar.

Hon har en lyckad kärleksrelation till orden och arbetar ofta med egna och andras ord, som redaktör, skrivarcoach, journalist och författare.
Sommaren 2014 arrangerade Alexander och Charlotte Rudenstam
kärleksfestivalen The JoyRide Malmö – love in action, ett äventyr för livsnjutare och under luciahelgen planeras en vinterfestival.

2013 diplomerad ICF-coach.
2009 diplomerad sexsibilitycoach.

Böcker i urval
2014 100% Charlotte 2.0 – ta ditt inre ledarskap.
2013 Ingen skam i kroppen – frigör din sexuella kraft. E-bok
2012 100% Charlotte 1.0
2011 Ingen skam i kroppen – frigör din sexuella kraft. Andra omarbetade upplagan.
2009 Ingen skam i kroppen – frigör din sexuella kraft
2005 Börja tala (Ordfront) Andra omarbetade upplagan.

Intresseanmälan

Intressanmälan

För gratis bokningshjälp ring 08-222010 eller mejla info@macespeakers.se


Vänligen skriv in texten från bilden

captcha

Avvakta tills ett meddelande kommer upp att din förfrågan har kommit fram