Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Jag är en tjej i mina bästa år som trots utmaningar med cancer sjukdomen Malignt Melanom är livsbejakande, sprudlande och positiv.

Jag vill dela med mig av hur jag tacklade motgångar och utmaningar med en livsfarlig sjukdom hängande över mig som ett svart skynke. Trots återfall och tunga besked har jag hållt hoppet och livslusten levande. Hur har jag gjort det utan att hamna i depression och utan att ge upp? Hur lyckas man tänka positivt trots detta hot, och ”leva här och nu”?

Boken ”Även Solen har fläckar” skildrar hur jag går ner i svarta hål av skräck och rädlsa för att sedan ta mig upp igen och få framtidstron tillbaka och njuta av livet trots cancerhotet. I min föreläsning berättar jag delar av boken med betoning på de delar där jag pratar om ”HUR”. Jag delar med mig av mina egna upplevelser och lärdomar, och vad som gett mig energi.

Min cancerresa har även bjudit på livsstilsförändringar och omprioriteringar i livet. Jag är numera 46 år och har gått från ekorrhjulet till Yogasalen.

• Hitta det som gör dig lycklig! Gör det mycket!
• Vilken träning passar dig? Träning och kost är A och O
• Mental träning. Power of the mind. Tänk “Jag är frisk”.
• Ge inte upp!

En sjukdom är inte ett problem som är lätt att lösa, och utmaningen med att vara maktlös och inte kunna påverka har varit frustrerande, men utvecklande. I min bok skildrar hur jag mina upplevelser, och mitt sätt att tackla motgångar. Idag är jag mer ödmjuk till livet och lever mer ”här och nu” än jag gjorde tidigare. Jag har lärt mig att man bör bearbeta händelser i sitt liv för att gå vidare. Sjukdomen drabbade mig mitt i karriären då jag nyligen blivit befodrad och reste till olika länder flera gånger i månader på tjänsteresor. Förhandlade med ryska leverantörer och skapade en ny avdelning på arbetet. Hade man och villa och stor vänskapskrets. MEN en dag ändrades allting och den hälsa jag alltid tagit för given hade svikit mig. Även kärleken och äktenskapet ställdes på tvären.

Sedan 2010 har jag genomgått en förändring av hur jag ser på livet och vad som är prioriterat. Numera är Yoga och power walks livsviktiga inslag i mitt liv, liksom nyttig och näringsriktig kost. Har genomgått en hälso och kostutbildning i Florida på Hippocrates Health Institute, om vilken kost som är mest näringsriktig för både friska och sjuka människor.
Vänner och socialt umgänge samt en varm relation till min pojkvän är A och O. Trädgården och mitt hem är en viktig del av mitt liv. Jag älskar trädgårdsarbete, inredning och att resa. Mina två fantastiska barn, som numera är vuxna båda två, ligger mig mycket varmt om hjärtat.

Jag har en lång karriär inom Inköp och supply chain, samt ledarskap. Förhandling är en av mina starka sidor, men även att skapa organisationer, processer och system för att hantera inköp av tjänster och produkter. Har även hållt interna förhandlingskurser. Detta har jag även fått användning av som styrelseledamot i Melanomföreningen. Vi var fem själar som startade denna cancerförening för tre år sen, och vi förmedlar information om behandlingar, kliniska studier och forskning som gör livet lättare för patienter och anhöriga. Entreprenörskap och nytänk är en del av min personlighet.

Jag har en del finsk ”sisu” (kämparanda) i blodet då min mor var från Finland. Därtill lite fransyska från pappas sida. En sångtitel som jag kort och gott sammanfattar min bok och mig som person är ”Don’t stop believing” av Journey.

Nedan finner ni länkar till bokförlag, Melanomföreningen och TV inslag;

Länk till bokförlaget Expressyou som har hjälpt mig att få ut min bok på marknaden;

http://www.expressyou.se/8/4/utgivna-bocker-och-ljudbocker/

Jag är även styrelseledamot i Melanomföreningen som startades 2011;

www.melanomforeningen.se

Här är två TV4 klipp från i somras:

TV4 nyheterna 8/7:
http://www.tv4play.se/program/nyheterna?video_id=2688819
TV4 morgon 9/7:
http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?

För mer information eller för bokning av Therese Westerlund som föreläsare, vänligen fyll i en intresseanmälan så blir du kontaktad

Intresseanmälan

Intressanmälan

För gratis bokningshjälp ring 08-222010 eller mejla info@macespeakers.se


Vänligen skriv in texten från bilden

captcha

Avvakta tills ett meddelande kommer upp att din förfrågan har kommit fram