Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Vill du föreläsa i ämnen inom vetenskap, kultur och samhälle?

Några enkla råd om du vill föreläsa och lyckas i branschen

bli föreläsareVill du föreläsa? En föreläsning brukar ge fler uppdrag. Så ut, föreläs och skaffa erfarenhet. Välj gärna aktuella och efterfrågade ämnen som miljö, balans i livet, kommunikation, medarbetarskap, omvärldsbevakning och personlig utveckling. Glöm inte bort att träna på andra roller som t.ex. konferencier och moderator. Dessa roller är ofta populära till exempel som extrajobb för journalister, skådespelare, näringslivsprofiler och politiker.

Gå på föredrag och lyssna på föreläsare som är duktiga. Anteckna hur de gör. Se också på Youtube och lär. Gå en kurs i retorik och presentationsteknik. Få coachning i kroppsspråk. Be alltid om en utvärdering efter dina föreläsningar – så du kan fundera i lugn och ro sedan innan du ska hålla föredrag nästa gång.

Förbered dig alltid nogrant så att du verkligen vet och är bekväm med vad du ska föreläsa om. Oavsett om du är expert i ett ämne eller vill föreläsa om dina äventyr, resor eller erfarenheter så är förberedelse viktigt. Avgör hur pass ofta du vill föreläsa. Vissa föreläser några gånger om året, en del föreläser en gång i månaden och andra som t.ex. Olof Röhlander, flera gånger per vecka. Se till att inte föreläsa för kort eller för lång tid. 45 minuter till 1.5 timme är lagom och glöm inte bort att ha en paus eller bensträckare.

Om du vill föreläsa så är du alltid lika välkommen att kontakta oss!

Här kan du registrera dig om du vill föreläsa: Bli medlem idag!

Ring 08-22 20 10 eller mejla info@macespeakers.se om du vill föreläsa

 

Vill du föreläsa?