Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Talarförmedling

Vad är en talarförmedling?

En talarförmedling eller artistförmedling är ett företag som underlättar för de som vill  komma i kontakt med föredragshållare och underhållare. En talarförmedling fungerar som agent för föredragshållare och underhållare. Bokar, tar betalt och planerar arrangemang. Uppdragsgivarna får hjälp att hitta rätt föredragshållare eller underhållare till just deras arrangemang. Större företag och kommuner är de vanligaste kunderna.

Talarförmedlingen: Boka Talaren

Boka Talaren är en databas med föredragshållare och underhållare inom olika ämnesområden som rör vetenskap, kultur och samhälle. Talarförmedlingen initierar kontakten mellan föredragshållare eller underhållare och kund. Kunder som bokar föredragshållare är företag och organisationer inom privat och offentlig sektor.

Talarförmedling utan mellanhänder

När du bokar en föredragshållare genom en traditionell talarförmedling som till exempel Mace Speakers så sänker föredragshållaren sitt arvode, när han får ett uppdrag från en talarförmedling, eftersom han slipper försäljningen. Då betalar kunden ingenting extra för att boka föredragshållaren genom talarförmedlingen. Man erhåller oftast också en garanti och uppföljning efter föredraget.  Om föredragshållaren inte gått med på att sänka sitt arvode, så lägger talarförmedlingen på en provision.  Mace Speakers erbjuder också denna så kallad direktförmedling, för de arrangörer som önskar boka föredragshållare själva och önskar direktkontakt med föredragshållaren redan från början. Man ansvarar då själv för att boka rätt föredragshållare till sitt event och bör kontrollera referenser noggrant, om föredragshållaren inte är känd.  www.bokatalaren.se är en online plattform som tillåter en organisation och föredragshållare att kontakta varandra direkt utan behov av talarförmedling.

Talarförmedling för Dig som vill boka föredragshållare eller underhållare själv

Våra föredragshållare kan vara huvudtalare, utbildare, forskare eller andra professionella föredragshållare med avsikt att kompetensutveckla, inspirera och motivera. De ger ger valuta för pengarna. En konferens kan handla om ny forskning och det kan vara tungt att ta till sig. En bra talare är en möjlighet att få det lite lättsammare och förstärka ett budskap.en annan anledning kan vara att entusiasmera personalen.

Att tala är guld

Det är lönsamt att att kunna tala för publik. Ämnen som IT och andlighet har konkurrerats ut av stresshantering och motivation. Talare och föreläsare har blivit en storindustri, både i Sverige och internationellt. Allt fler svenska företag och arbetsgivare anlitar talare till konferenser, kick off-evenemang och personalutbildningar. Efterfrågan har ökat explosionsartat under de senaste åren. Talaruppdragen är spridda över hela landet. Arbetsgivarna förstår på ett annat sätt nu vad vi kan hjälpa dem med, och att vi är seriösa. Tidigare tänkte nog många “det där klarar vi själva”.

Vad kostar det att anlita föreläsare genom en talarförmedling?

Det kan vara dyrt att anlita talare. I snitt ligger svenska talare på 25 000-50 000 kronor per tillfälle. Talarförmedlingarna tar ut en viss provision på arvodet. Hur mycket varierar stort mellan talarförmedlingarna, från 10 procent upp till lika mycket som talaren kostar. Talaren får betalt för arbete med förberedelser, kostnader för resor och andra om kostnader. Inte bara framträdandet.

Internationellt är det helt andra summor som gäller, ofta mellan 100 000 och 500 000 kronor. Riktigt stora namn som expresidenten Bill Clinton till exempel, kostar miljonbelopp.

Trender i talarbranschen

Trender kommer och går också i talarbranschen. IT, andlighet, personlig utveckling och manligt/kvinnligt är exempel på ämnen som var populära för några år sedan men som nu är på väg ut. Ren underhållning är också på nedåtgående.

Arbetsgivarna vill ofta nu få ut något av bestående värde. Stresshantering, motivation och hur man hanterar förändringar är högaktuella ämnen. Många vill ha någon som kan påverka personalens tänkande, inspirera och tala om till exempel hur man bäst kombinerar jobbet och privatlivet.

Det är inte längre bara kända namn som Mark Levengood, Carl Bildt och Thomas Ravelli som är populära föredragshållare. Ämnet har blivit viktigare. Forskare och experter efterfrågas allt mer. Innan så var det mer rent nöje. Nu vill man gå djupare. Intresset har ökat också för att ta in talare och utbildare flera gånger i en serie under en  längre tid.

Om du inte hittar den person du söker på denna sida så kan Mace Speakers talarförmedling hjälpa Dig hitta rätt föredragshållare och underhållare.

Mace Speakers är en av landets första talarförmedlingar och startade 1998.

Du är alltid lika välkommen att kontakta oss!

För ytterligare information om Boka Talaren eller Mace Speakers talarförmedling, vänligen ring 08-22 20 10 eller mejla info@macespeakers.com

talarförmedling